Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10D Saison
OG: 1062
FG: 1005
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 33,7
Beregnet farge: 10,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9,00 kg Pale Malt 
3,50 kg Pilsner 
1,00 kg Vienna Malt 
0,40 kg Lyle's Golden Syrup 
0,50 kg Dememera Sugar

[B]Humle og krydder[/B]
30,0 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min 
30,0 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 min 
40,0 g Simcoe [13,00 %] - Boil 10,0 min
40,0 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 2,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1.5ml phosphoric acid per 25ml water, both mash and sparge
1,00 tsp Calcium Chloride (Mash 90,0 mins) 
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash In: Add 27,00 l of water at 87,3 C 
Step temp:65,0 C 
Step length: 90 min 
No mashout

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast French Saison
Gjærmengde: 4 liter starter
Informasjon om gjæring:
Start fermentation at 20C and let rise to 22C-23C.
Ferment for 8 days

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. oktober 2015
Flasket: 27. november 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N