Brygger: Jørgen Olsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsener
OG: 1,049
FG: 1,010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,7 kg pilsnermalt, 120 g melanoidinmalt, 100 g wienermalt, 100 g hvetemalt.

[B]Humle og krydder[/B]
22 g Magnum 60 min, 10 g Mittelfrüh 30 min, 15 g Mittelfrüh 15 min, 20 g Mittelfrüh 1 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
Protafloc, Brewer's Clarex, gelatin

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk på 50 grader, 63 grader i 70 min, 78 grader i 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: Store mengder
Informasjon om gjæring:
Tilsatt O2 og pitchet på 7 grader, satt til gjæring på 8 grader. Justert gradvis opp mot 16 grader etter 2/3 utgjæring.

[B]Kommentarer[/B]
Bryggevann justert med melkesyre til pH 5,2. 1:2 klorid-sulfat-ratio

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. desember 2017
Flasket: 31. desember 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N