Brygger: Jørgen Olsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1D Tysk pilsener OG: 1,049 FG: 1,010 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,7 kg pilsnermalt, 120 g melanoidinmalt, 100 g wienermalt, 100 g hvetemalt. [B]Humle og krydder[/B] 22 g Magnum 60 min, 10 g Mittelfrüh 30 min, 15 g Mittelfrüh 15 min, 20 g Mittelfrüh 1 min. [B]Andre ingredienser[/B] Protafloc, Brewer's Clarex, gelatin [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk på 50 grader, 63 grader i 70 min, 78 grader i 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: Store mengder Informasjon om gjæring: Tilsatt O2 og pitchet på 7 grader, satt til gjæring på 8 grader. Justert gradvis opp mot 16 grader etter 2/3 utgjæring. [B]Kommentarer[/B] Bryggevann justert med melkesyre til pH 5,2. 1:2 klorid-sulfat-ratio [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. desember 2017 Flasket: 31. desember 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N