Brygger: Kristian Rikvold-Jess
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1,056
FG: 1,015
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 7,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11,5 kg Tysk Pilsmalt
300 g Munich Malt (15 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
70 g Northern Brewer @ 60 min
40 Hellertauer Hersbrucker @ 15 min
40 g Saaz @ 15 min
60 g Saaz @ 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
8 g Kalsium Klorid
1 Protaflock tablett
1 ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
@0 min: Innmesk 45 liter vann på 66 C - etter korntilsetning skal den holde 63 C
@10 min: Decoction 12l mesk kokt i 5 min
@30 min: Tilfør decoction til hovedmesk som nå blir 67 C
@35 min: Decoction 12l mesk kokt i 10 min
@60 min: Tilfør decoction til hovedmesk som nå blir 71 C
@75 min: varm opp mesk til 76 C og hold den temperaturen i 10 min.
Skyll med 28 l vann på 78 C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP920
Gjærmengde: 6 rør
Informasjon om gjæring:
8 liter starter på 6 rør, satt på magnetrører 2 døgn før brygging. 
Gjær pitchet på 10 C.
Gjæret 4 uker på 10 C.
Tappet på fat og satt på 23 C i 2 døgn.
Lagret i fat på 4 C i 2 mnd og tappet på flaske med videre lagring på 9 C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. november 2015
Flasket: 25. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F