Brygger: Kristian Rikvold-Jess Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1C Tsjekkisk pilsner OG: 1,056 FG: 1,015 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 47,0l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 7,8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11,5 kg Tysk Pilsmalt 300 g Munich Malt (15 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 70 g Northern Brewer @ 60 min 40 Hellertauer Hersbrucker @ 15 min 40 g Saaz @ 15 min 60 g Saaz @ 0 min [B]Andre ingredienser[/B] 8 g Kalsium Klorid 1 Protaflock tablett 1 ts gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] @0 min: Innmesk 45 liter vann på 66 C - etter korntilsetning skal den holde 63 C @10 min: Decoction 12l mesk kokt i 5 min @30 min: Tilfør decoction til hovedmesk som nå blir 67 C @35 min: Decoction 12l mesk kokt i 10 min @60 min: Tilfør decoction til hovedmesk som nå blir 71 C @75 min: varm opp mesk til 76 C og hold den temperaturen i 10 min. Skyll med 28 l vann på 78 C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP920 Gjærmengde: 6 rør Informasjon om gjæring: 8 liter starter på 6 rør, satt på magnetrører 2 døgn før brygging. Gjær pitchet på 10 C. Gjæret 4 uker på 10 C. Tappet på fat og satt på 23 C i 2 døgn. Lagret i fat på 4 C i 2 mnd og tappet på flaske med videre lagring på 9 C. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. november 2015 Flasket: 25. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F