Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1079
FG: 1019
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 42,0l
Alkoholstyrke: 7,9%
Beregnet IBU: 85,0
Beregnet farge: 24 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC   3 EBC   8000 g 
Munich Malt 20 EBC   15 EBC   2000 g 
Melanoidin Malt   69 EBC   400 g 
Pale Malt 7 EBC   7 EBC   4000 g 
Crystal Malt 135   135 EBC   800 g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus 16% alpha   47 g   60 minutes 
Simcoe 13% alpha   23 g   60 minutes 
Chinook 12.6% alpha   28 g   45 minutes 
Centennial 10% alpha   44 g   30 minutes 
Citra 12% alpha   70 g   15 minutes 
60 gr. Amarillo (11.9 %) 10 min. 100 gr. Amarillo (11.9 %) 0 min.
80 gr. Simcoe(12 %) 0 min.
Tørrhumling i 7 dager 11.1.2014 80 gr. Citra og 140 gr. Simcoe.

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts Irish Moss 10 min. 
1 ts. Gjærnæring kok 10 min. 
10 dråper FoamControl
PH justeres med "5,2" og Gypsum. Tre store teskjeer av hver.

[B]Meskeinformasjon[/B]
52 grader 20 min, 67 grader 75 min og 78 grader 5 min. Reel effektivitet basert på målt SG før kok på 1072 - 53 liter ble 83 %. (Mye humlegrums ble etterlatt i Speidelen) Skyldte først med 20 l. av den varme vørteren, deretter med ca. 10 liter vann på 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833/2308 Münich
Gjærmengde: store startere
Informasjon om gjæring:
En bøtte ble gjæret med WLP833 og en med 2308 Münich lager. Blandet ved tørrhumling/diacetylrast.

[B]Kommentarer[/B]
Maltblandingen var opprinnelig satt sammen til en Munchener Helles, denne ble supplert med ekstra innjøpt pale malt og krystallmalt, for sødme og farve. BRUKTE HUMLEPOSER. Tok ut 42 liter vørter ,i to spann. OG ble 1080. Trekker fra 20 % bittehet pga. humpleposene - setter IBU til 85. Kalkulatoren angir ca. 100.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. desember 2013
Flasket: 18. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F