Brygger: Olav Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Old ale
OG: 1066
FG: 1017
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 6,66%
Beregnet IBU: 43,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt - 5500 g
Munich Malt 25 ebc - 500 g
Special B 350 ebc - 300 g
Pale Chocolate 600 ebc - 100 g
Carafa III - 300 g
Muscovado sugar - 400 g

[B]Humle og krydder[/B]
Chinook 30 g - 60 min.
Northern Brewer 50 g - 30 min.
Northern Brewer 30 g - 1 min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader i 60 minutter.
77 grader i 5 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 290 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
14 dager på 20 grader.
Gjærmengde beregnet utfra formelen 750 000 celler/ml/plato. Altså standard mengde for ale i følge flere kalkulatorer på internett. Gjærstarter med manuell risting.

Ettergjæring med karboneringsdrops på flaske.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. august 2014
Flasket: 9. september 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N