Brygger: Olav Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Old ale OG: 1066 FG: 1017 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 6,66% Beregnet IBU: 43,0 Beregnet farge: 70 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt - 5500 g Munich Malt 25 ebc - 500 g Special B 350 ebc - 300 g Pale Chocolate 600 ebc - 100 g Carafa III - 300 g Muscovado sugar - 400 g [B]Humle og krydder[/B] Chinook 30 g - 60 min. Northern Brewer 50 g - 30 min. Northern Brewer 30 g - 1 min. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader i 60 minutter. 77 grader i 5 minutter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 290 milliarder celle Informasjon om gjæring: 14 dager på 20 grader. Gjærmengde beregnet utfra formelen 750 000 celler/ml/plato. Altså standard mengde for ale i følge flere kalkulatorer på internett. Gjærstarter med manuell risting. Ettergjæring med karboneringsdrops på flaske. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 26. august 2014 Flasket: 9. september 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N