Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 7B Dunkelweizen OG: 1060 FG: 1010 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 27,5 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 12 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang) 10 kg Mørk hvetemalt (Heidelberg Germeny) 320 gram demerarasukker kokt i 1 liter vant for ettergjæring på flaske [B]Humle og krydder[/B] 50 gram Hallertau pellets 15.4% 90 minutter 50 gram Saaz pellets 3.4% 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking 1 tablett Protaflac ved 10 minutter igjen av koketid [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking 67 grader og 50 - 55 liter vann Forsukringstid 60 minutter Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Fermentis Safbrew WB-06 Gjærmengde: 1 pakke 1 liter i starter Informasjon om gjæring: Kokt opp 1 liter vørterøl for å få ut Co2 tilsatt 2 ss maltekstrakt. Kjølet ned til 18 grader og så pisket inn 1 pk Fermentis Safbrew WB-06 dagen før brygging. [B]Kommentarer[/B] Usikker på om dette ølet er riktig klassifisert for å delta i klassen 7B Dunkelweissen [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. oktober 2012 Flasket: 4. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N