Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7B Dunkelweizen
OG: 1060
FG: 1010
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 27,5
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
10 kg Mørk hvetemalt (Heidelberg Germeny)
320 gram demerarasukker kokt i 1 liter vant for ettergjæring på flaske

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram Hallertau pellets 15.4% 90 minutter
50 gram Saaz pellets 3.4% 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
1 tablett Protaflac ved 10 minutter igjen av koketid

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking 67 grader og 50 - 55 liter vann
Forsukringstid 60 minutter
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis Safbrew WB-06
Gjærmengde: 1 pakke 1 liter i starter
Informasjon om gjæring:
Kokt opp 1 liter vørterøl for å få ut Co2 tilsatt 2 ss maltekstrakt.
Kjølet ned til 18 grader og så pisket inn 1 pk Fermentis Safbrew WB-06 dagen før brygging.

[B]Kommentarer[/B]
Usikker på om dette ølet er riktig klassifisert for å delta i klassen 7B Dunkelweissen

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. oktober 2012
Flasket: 4. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N