Brygger: Helge Skram Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 8D Porter) Ekstra ingredienser: Røykmalt OG: 1063 FG: 1020 Mengde vørter: 33,0l Mengde ferdig øl: 32,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 72 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,5kg Pale Malt, Maris Otter 1,6kg Røyk malt 0,52kg Caramel/Crystal 75EBC 0,52kg Caramel/Crystal 120EBC 0,52kg Munich malt 25EBC 0,40kg Chocolate malt 0,26kg Black malt 1400EBC [B]Humle og krydder[/B] 70g Goldings 60min 30g Wiliamette 30min 30g Wiliamette 15min 20g East Kent Goldings 0min 20g Wiliamette 0min [B]Andre ingredienser[/B] 4g gjærnæring 2 tabl Whirfloc [B]Meskeinformasjon[/B] 68 gradC i 60 min med sirkulering via varmeveksler (HERMS) ved 68grader. Utmesk 75,6 grader 10min. utsiling 90min med tilførsel 26 liter vann 75 graderC. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labsb WPL001 Gjærmengde: 2 rør med 2.6L start Informasjon om gjæring: 19,5 grader i 2uker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. november 2014 Flasket: 29. november 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N