Brygger: Helge Skram
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser: Røykmalt
OG: 1063
FG: 1020
Mengde vørter: 33,0l
Mengde ferdig øl: 32,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 72 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,5kg Pale Malt, Maris Otter
1,6kg Røyk malt
0,52kg Caramel/Crystal 75EBC
0,52kg Caramel/Crystal 120EBC
0,52kg Munich malt 25EBC
0,40kg Chocolate malt
0,26kg Black malt 1400EBC

[B]Humle og krydder[/B]
70g Goldings 60min
30g Wiliamette 30min
30g Wiliamette 15min
20g East Kent Goldings 0min
20g Wiliamette 0min

[B]Andre ingredienser[/B]
4g gjærnæring
2 tabl Whirfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 gradC i 60 min med sirkulering via varmeveksler (HERMS) ved 68grader.
Utmesk 75,6 grader 10min.
utsiling 90min med tilførsel
26 liter vann 75 graderC.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labsb WPL001
Gjærmengde: 2 rør med 2.6L start
Informasjon om gjæring:
19,5 grader i 2uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. november 2014
Flasket: 29. november 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N