Brygger: Reinert Hansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1050
FG: 1013
Mengde vørter: 110,0l
Mengde ferdig øl: 100,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 27,3
Beregnet farge: 26,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
19 kg Maris Otter
1,5kg biscuit malt 45ebc
1,2kg crystal 75 ebc
0,5kg special b 300 ebc
0,15kg chocolate malt 1000 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
120g Fuggles 4,2% first wort 90 min
105g East kent goldings 6,1% 20 min
30g Fuggles 4,2% 5 min
30g East kent goldings 6,1% 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
calcium chloride 2g pr 10 liter i alt vann
Gypsum, 1g pr 10 liter i alt vann
Irish moss
Gjærnæring (servomyces og wln1000)

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 60 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: Slurry, 4 dl
Informasjon om gjæring:
19 grader i 2 uker og heving av temperaturen til 21 grader når stormgjæringen var over

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. januar 2013
Flasket: 26. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N