Brygger: Ulrik Bjerkeli Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1077 FG: 1022 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 26,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 20,0 Beregnet farge: 48 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8300g Mørk Munichmalt 25EBC 1000g Pilsnermalt 3EBC 1070g Chrystalmalt 120EBC 380g Caramelmalt 90EBC 50g Sjokolademalt 900EBC Ca 90g farin til priming [B]Humle og krydder[/B] 46g Saaz 3,6% 60min 22g East Kent Goldings 4% 60min 8g Hallertau Mittelfruh 4,13% 30min 24g Hallertau Mittelfruh 2,28% 30min [B]Andre ingredienser[/B] 1 tablett Protafloc 15min [B]Meskeinformasjon[/B] Dekoksjonsmesk 30 liter 52C 20min. Tok ut ca 35% av mesken, opp til 72C, vente 15min, opp til koking, koke 15min. Tilbake i hovedmesk (Tok ca 45min). 68C 40min (Gikk litt over med dekoksjonen, måtte tilføre ca 2L kaldtvann). Skylling med 13,5L 70C 15min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs WLP833 Gjærmengde: Ett rør, bygget opp i to omganger til 2 liter starter Informasjon om gjæring: Gjæret i primærspann 36 dager ved 10-11C. Lagret ved 5-8C 3mnd [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. november 2012 Flasket: 16. desember 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N