Brygger: Ulrik Bjerkeli
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1077
FG: 1022
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 26,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 20,0
Beregnet farge: 48 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8300g Mørk Munichmalt 25EBC
1000g Pilsnermalt 3EBC
1070g Chrystalmalt 120EBC
380g Caramelmalt 90EBC
50g Sjokolademalt 900EBC

Ca 90g farin til priming

[B]Humle og krydder[/B]
46g Saaz 3,6% 60min
22g East Kent Goldings 4% 60min
8g Hallertau Mittelfruh 4,13% 30min
24g Hallertau Mittelfruh 2,28% 30min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablett Protafloc 15min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dekoksjonsmesk 30 liter
52C 20min.
Tok ut ca 35% av mesken, opp til 72C, vente 15min, opp til koking, koke 15min. Tilbake i hovedmesk (Tok ca 45min).
68C 40min (Gikk litt over med dekoksjonen, måtte tilføre ca 2L kaldtvann).

Skylling med 13,5L 70C 15min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs WLP833
Gjærmengde: Ett rør, bygget opp i to omganger til 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret i primærspann 36 dager ved 10-11C.
Lagret ved 5-8C 3mnd

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. november 2012
Flasket: 16. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N