Brygger: Roy Viggo Pedersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1057
FG: 1018
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 80 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3600 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) 65,1 % 
 550 g Oats, Flaked (2,0 EBC) 9,9 % 
 250 g Dark Crystal Malt 240 EBC (240,0 EBC) 4,5 % 
 250 g Pale Chocolate Malt TF (600,0 EBC) 4,5 % 
 250 g Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1200 EBC) 4,5 % 
 250 g Victory Malt (49,3 EBC) 4,5 % 
 250 g Wheat, Flaked (3,2 EBC) 4,5 % 
 130 g Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000 EBC) 2,4 %

[B]Humle og krydder[/B]
50 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60 min 27,2 IBUs 
25 g Fuggle [4,50 %] - Boil 30 min 9,4 IBUs 
25 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 0 min 0,0 IBUs 
25 g Fuggle [4,50 %] - Boil 0 min 0,0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesk med 16 liter vann, 67 grader i 60 min. Oppvarming til 72 grader over 10 min og hold i 10 min. Kontinuerlig skylling med 16 liter vann ved 75 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs #WLP005
Gjærmengde: 2 pkg
Informasjon om gjæring:
Startet gjæring på 19 grader, økt til 20 grader etter 7 dager. Tappet på fat etter 19 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. januar 2017
Flasket: 19. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F