Brygger: Marius Flagstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1,050
FG: 1,014
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
400 g Crystal Malt 120 EBC
150 g Dark Crystal 275 EBC
50 g Chocolate Malt 1200 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
30 g Goldings pellets 5,21% AA (60 min)
20 g East Kent Goldings blomst 5,21% AA (10 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 teskje Irish Moss (5 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Kok opp 20 liter vann til 72 grader.
La det meske i 75 minutter på ca 68 grader.
Kok opp 10 liter vann til 75 grader.
La det meske i 20 min på ca 72 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP005 British Ale
Gjærmengde: 1,5L gjærstarter
Informasjon om gjæring:
Gjæres i 2 uker på ca 18-20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. januar 2014
Flasket: 8. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N