Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2G Klassisk røykøl OG: 1070 FG: 1015 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Stjørdalsmaltn 10 EBC 3600 g Pilsner Malt 3 EBC 11000 g Black Malt 1220 EBC 300 g (25 % Stjørdalsmalt fra Roar Sandodden/Alstadberger Tradisjonsbryggeri) [B]Humle og krydder[/B] HopShot 61.1 % 10 g 60 min Saaz 2.9 % 50 g 15 min Kazbek 6.4 % 50 g 15 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Trippel dekoksjon , ca. 40 - 50 - 67 i hovemeskekaret. Mashout og skyllevann 78 grader. Mesk de to første uttakene i 20 min på 63 og 65 Siste dekoksjon kokes 30 min. De to første 25-30 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Gjær fra E C Dahls Gjærmengde: 3-4 l. starter Informasjon om gjæring: 9 grader i 14 dager. En uke på ca 20. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. desember 2017 Flasket: 2. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N