Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1082
FG: 1028
Mengde vørter: 47,0l
Mengde ferdig øl: 30,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 18,0
Beregnet farge: 64 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5500 gram Weyermann Munich 2
5000 gram Weyermann Pilsnermalt
1800 gram Weyermann Crystalmalt
900 gram  Weyermann Caramunich 2
500 gram Weyermann Melanodinmalt
300 gram Lys Chokoladamalt

[B]Humle og krydder[/B]
60 gram Saaz 3,1% Hel  60 min.
60 gram Saaz 3,1% Hel  20 min.
60 gram Saaz 3,1% Hel   5 min.

40 gram Revet appelsinskall  10 min.
10 gram Kanel Hel  10 min.
10 gram Nelikkspiker  10 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
14 gram Irish moss  15 min.
1 ts Wyeast gjærnæring 10 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
62 C  20 minutter.
68 C  80 minutter.
78 C  10 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2042 Danish Lager
Gjærmengde: 2 pakker  1,5 L starter
Informasjon om gjæring:
28 dager 11 C
7 dager 20 C

[B]Kommentarer[/B]
Koketid 90 minutter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. april 2012
Flasket: 1. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: F