Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1082 FG: 1028 Mengde vørter: 47,0l Mengde ferdig øl: 30,0l Alkoholstyrke: 7,1% Beregnet IBU: 18,0 Beregnet farge: 64 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5500 gram Weyermann Munich 2 5000 gram Weyermann Pilsnermalt 1800 gram Weyermann Crystalmalt 900 gram Weyermann Caramunich 2 500 gram Weyermann Melanodinmalt 300 gram Lys Chokoladamalt [B]Humle og krydder[/B] 60 gram Saaz 3,1% Hel 60 min. 60 gram Saaz 3,1% Hel 20 min. 60 gram Saaz 3,1% Hel 5 min. 40 gram Revet appelsinskall 10 min. 10 gram Kanel Hel 10 min. 10 gram Nelikkspiker 10 min. [B]Andre ingredienser[/B] 14 gram Irish moss 15 min. 1 ts Wyeast gjærnæring 10 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 62 C 20 minutter. 68 C 80 minutter. 78 C 10 minutter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2042 Danish Lager Gjærmengde: 2 pakker 1,5 L starter Informasjon om gjæring: 28 dager 11 C 7 dager 20 C [B]Kommentarer[/B] Koketid 90 minutter. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. april 2012 Flasket: 1. oktober 2012 Filtrert: Nei Karbonering: F