Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 11B Mørk sterk belgisk ale)
Ekstra ingredienser: Kirsebær og svisker
OG: 1,070
FG: 1,008
Mengde vørter: 33,0l
Mengde ferdig øl: 28,0l
Alkoholstyrke: 8,2%
Beregnet IBU: 18,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6000 g Pilsner malt (3 EBC)
1000 g Special B (350 EBC)
1300 g kandissukker (20 min. kok)
500 g sukker (-20 min. kok)
500 g Biscuit malt (50 EBC)
500 g Torrified Wheat (5 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
40 g Styrian Goldings (3,8 %)

-30 min:
40 g Styrian Goldings (3,8 %)

-15 min:
0,5 tsk. allehånde
0,5 tsk. svart pepper
1 stk. Whirlfloc
1 tsk. gjærnæring

-5 min:
20 g Styrian Goldings (3,8 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
Med i gjæringskaret i 20 dager:
1000 g kirsebær
500 g svisker

0,5 tsk. allehånde

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking: 45 min. @ 68 grader.
Partiskylling.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP500 WLP530 WLP540
Gjærmengde: 1 rør av hver
Informasjon om gjæring:
20 dager med frukt ved ca 17 grader
10 dager etter frukten var fjernet ved ca 18 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. august 2013
Flasket: 19. september 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N