Brygger: Patrick Schneider
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1075
FG: 1014
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 8,1%
Beregnet IBU: 218,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,80 kg               Pale Malt, Maris Otter      
0,24 kg               Dextrine Malt       
0,24 kg               Crystal Malt (Dark)
0,11 kg               Crystal Malt (Light)
0,40 kg               Dememera Sugar (tilsatt mot slutten)

[B]Humle og krydder[/B]
30,00 g               Summit [14,00 %] - Mash 90,0 min  
100,00 g              Summit [14,00 %] - Boil 90,0 min
25,00 g               Summit [17,00 %] - Boil 45,0 min
32,00 g               Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 30,0 min
78,00 g               Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 1,0 min
32,00 g               Citra [12,00 %] - Boil 1,0 min   
30,00 g               Citra [12,00 %] - Dry Hop 14,0 Days 
30,00 g               Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 14,0 D
30,00 g               Summit [14,00 %] - Dry Hop 14,0 Days
8,00 g                Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days
8,00 g                Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0
8,00 g                Summit [17,00 %] - Dry Hop 5,0 Days

[B]Andre ingredienser[/B]
14,60 g               Gypsum (Calcium Sulfate)
4,60 g                Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)
2,30 g                Baking Soda (Mash 60,0 mins)
2,30 g                Chalk (Mash 60,0 mins)
2,30 g                Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins)   
2,30 g                Salt (Mash 60,0 mins)
0,50 g                Lactic Acid (Mash 60,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
1st sacc    62,0 C        30 min        
2nd Sacc   66,0 C        30 min        
3rd sacc    72,0 C        30 min        
Mash Out   77,0 C        10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 1 rør i 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gæret på 19 grader i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]
Humlesatan's oppskrift er laget basert på Jan Halvor Fjeld's Humlehelvete, men med bryggernes egne humlefavoritter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. november 2012
Flasket: 2. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N