Brygger: Per Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1049
FG: 1010
Mengde vørter: 43,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt 5 EBC  7000g
Caramalt 30 EBC  500g
Cara Crystal 150 EBC 500g

[B]Humle og krydder[/B]
Amarillo 9.2% alpha 73 g 15 minutes
Chinook 11.6% alpha 73 g 5 minutes
Citra 11.9% alpha 50 g 5 minutes
Citra 11.9% alpha 50 g dry hopped

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering: CaSO4 3g/10 l, CaCO3 (mesk) 1g/10l og NaHCO3 (mesk) 1g/10l. Gjærnæring og klarningsmiddel.

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 degrees for 70 minutes, 71 degrees for 20 minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
18 - 19 grader i 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. januar 2013
Flasket: 20. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F