Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1E Münchener helles OG: 1050 FG: 1011 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 24,0 Beregnet farge: 12 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 8000 g Munich Malt 20 EBC 15 EBC 2000 g Melanoidin Malt 69 EBC 400 g Dry Light Extract 8 EBC 1300 g [B]Humle og krydder[/B] Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 58 g 60 minutes Saaz 2.8% alpha 105 g 30 minutes [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 40 grader i 20 min, 60 grader i 30 min, 70 grader i 30 min. Skylte med ca 12 liter på 78 gr. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 2308 Munich Lager Gjærmengde: 4 rør, 2 startere Informasjon om gjæring: Gjærstarter satt 15.12.2013, ca. 2 liter basert på Moss maltekstrakt. 17.12 laget starter av 3 pk gjær og 5 liter vørter (600 gr. DME). Blandet begge starterne til tot. 7 liter. Dekantert før pitching. [B]Kommentarer[/B] Måtte ta i DME etter utrolig dårlig effektivitet. PBG ble bare 1034. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. desember 2013 Flasket: 7. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: F