Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1E Münchener helles
OG: 1050
FG: 1011
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC   3 EBC   8000 g 
Munich Malt 20 EBC   15 EBC   2000 g 
Melanoidin Malt   69 EBC   400 g 
Dry Light Extract   8 EBC   1300 g

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha   58 g   60 minutes 
Saaz 2.8% alpha   105 g   30 minutes

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
40 grader i 20 min, 60 grader i 30 min, 70 grader i 30 min. Skylte med ca 12 liter på 78 gr.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 2308 Munich Lager
Gjærmengde: 4 rør, 2 startere
Informasjon om gjæring:
Gjærstarter satt 15.12.2013, ca. 2 liter basert på Moss maltekstrakt. 17.12 laget starter av 3 pk gjær og 5 liter vørter (600 gr. DME). Blandet begge starterne til tot. 7 liter. Dekantert før pitching.

[B]Kommentarer[/B]
Måtte ta i DME etter utrolig dårlig effektivitet. PBG ble bare 1034.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. desember 2013
Flasket: 7. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F