Brygger: Marius Flagstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1,059
FG: 1,016
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,7%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 102 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.5 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
500g Crystal Malt 120 EBC
400g Roasted Barley 1500 EBC
400g Hvete Malt 5 EBC
400g Bjørns Havregryn (Lettkokte)
200g Chocolate Malt 1200 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
30g Chinook pellets 10% AA (60 min)
10g East Kent Goldings blomst 4% AA (15 min)
10g East Kent Goldings blomst 4% AA (5 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
230 g Blå Java kaffebønner + 7dl vann (2 dager før tapping, Cold Extraction, tilsettes i gjæringsdunk)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Første mesk:
Koke opp 20L vann til 72 grader
Hakk opp og knus havregryn
Meske i 75 min på ca 68 grader
Andre mesk:
Koke opp 10L vann til 76 grader
Meske i 20 min på ca 73 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
2 dager før tapping tilsett kaffevannet som har blitt laget med Cold Extraction

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. januar 2013
Flasket: 3. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N