Brygger: Dag Øverbakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,097
FG: 1,200
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 28,0
Beregnet farge: 57 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6.7 Kg pils malt
1.1 kg pale malt
60 g special B
500 g Mørk candi, hjemmelaget
450 g daddelsirup
1 kg Farin

[B]Humle og krydder[/B]
90 g humle, Aurora og Hersbrucker.

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring og whirlflock

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter på 65 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White labs 530
Gjærmengde: Ett rør - 4L starter
Informasjon om gjæring:
Startet på 21 grader, økt til 25 over tre dager. Stod på 25 grader i to mnd.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. mars 2016
Flasket: 23. mai 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N