Brygger: Dag Øverbakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,097 FG: 1,200 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 28,0 Beregnet farge: 57 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6.7 Kg pils malt 1.1 kg pale malt 60 g special B 500 g Mørk candi, hjemmelaget 450 g daddelsirup 1 kg Farin [B]Humle og krydder[/B] 90 g humle, Aurora og Hersbrucker. [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnæring og whirlflock [B]Meskeinformasjon[/B] 90 minutter på 65 C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White labs 530 Gjærmengde: Ett rør - 4L starter Informasjon om gjæring: Startet på 21 grader, økt til 25 over tre dager. Stod på 25 grader i to mnd. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. mars 2016 Flasket: 23. mai 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N