Brygger: Brede Venås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 9C Foreign extra stout)
Ekstra ingredienser: Røykmalt
OG: 1,080
FG: 1,028
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 6,9%
Beregnet IBU: 66,4
Beregnet farge: 85 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 6 31,2 % 
5,33 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 7 27,7 % 
2,67 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 8 13,9 % 
2,00 kg Stjørdalsmalt (8,0 EBC) Grain 9 10,4 % 
1,07 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 10 5,5 % 
0,76 kg Carafa II (811,6 EBC) Grain 11 3,9 % 
0,53 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 12 2,8 % 
0,53 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 13 2,8 % 
0,29 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 14 1,5 % 
0,05 kg Carafa III (1034,3 EBC) Grain 15 0,3 %

[B]Humle og krydder[/B]
120,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 16 62,0 IBUs 
100,00 g Centennial [6,00 %] - Boil 5,0 min Hop 17 4,4 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
10,00 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 - 
10,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 - 
10,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water Agent 3 - 
7,00 g Salt (Mash 60,0 mins) Water Agent 4 - 
5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins) Water Agent 5 -

[B]Meskeinformasjon[/B]
mash in Add 55,00 l of water at 48,5 C 45,0 C 10 min 
Mash Step Heat to 55,0 C over 10 min 55,0 C 10 min 
Saccarification Heat to 69,0 C over 20 min 69,0 C 45 min 
Saccarification Add 0,00 l of water at 73,0 C 73,0 C 15 min 
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 15 min 

 
Sparge Step: Fly sparge with 26,32 l water at 78,0 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WY 1450 Dennys 'favo
Gjærmengde: 610 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
Hadde ikke temperaturkontroll, så var oppe i 24 grader, gjæret ut på 4 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. juli 2013
Flasket: 15. august 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N