Brygger: Kurt Haugen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5D Altbier OG: 1052 FG: 1012 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 42,0 Beregnet farge: 28 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner malt 2,5 kg Munich mørk 2,0 kg Flaket bygg 0,2 kg Carafa Spesial II 0,1 kg [B]Humle og krydder[/B] Magnum 22 g @ 60 minutter Spalt 50 g @ 15 minutter Spalt 50 g @ 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Whirlfloc Brewers Clarex [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 62 grader 15 minutter Maltoserest 67 grader 40 minutter Utmesk 78 grader 10 minutter Skylling til 28 liter Koking 90 minutter Rask nedkjøling [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP029 Gjærmengde: 1 pk + 2 l starter Informasjon om gjæring: Pitchet på 16 grader 1 uke på 16 grader 1 uke på 18 grader Overført til fat for modning i 6 uker på 4 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. mai 2016 Flasket: 24. juli 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F