Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1052
FG: 1012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 42,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner malt 2,5 kg
Munich mørk 2,0 kg
Flaket bygg 0,2 kg
Carafa Spesial II 0,1 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum 22 g @ 60 minutter
Spalt 50 g @ 15 minutter
Spalt 50 g @ 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc
Brewers Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 62 grader 15 minutter
Maltoserest 67 grader 40 minutter
Utmesk 78 grader 10 minutter
Skylling til 28 liter
Koking 90 minutter
Rask nedkjøling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP029
Gjærmengde: 1 pk + 2 l starter
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 16 grader
1 uke på 16 grader
1 uke på 18 grader
Overført til fat for modning i 6 uker på 4 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. mai 2016
Flasket: 24. juli 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F