Brygger: Tor E. Drechsler
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1055
FG: 1010
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 58,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 24,3
Beregnet farge: 58,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8,00 kg Maris Otter Pale Malt (5,0 EBC) Grain 1 59,7 % 
2,00 kg Pale Chocolate Malt (550,0 EBC) Grain 2 14,9 % 
1,00 kg Cara Ruby (50,0 EBC) Grain 3 7,5 % 
1,00 kg Caramel Light (BestMälz) (30,0 EBC) Grain 4 7,5 % 
1,00 kg Wheat, Torrified (3,5 EBC) Grain 5 7,5 % 
0,20 kg Dark Crystal Malt (300,0 EBC) Grain 6 1,5 % 
0,20 kg Pale Crystal Malt (70,0 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
100,00 g Fuggles [4,50 %] - First Wort 90,0 min Hop 8 18,8 IBUs 
30,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 30,0 min Hop 9 3,7 IBUs 
30,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 10,0 min Hop 10 1,8 IBUs 
30,00 g Fuggles [4,50 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
Brewers Clarex (Primary 0,0 mins) Fining 14

[B]Meskeinformasjon[/B]
69 grader i 60 minutter
Utskylling på 75 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Irish Ale Yeast WL
Gjærmengde: 625 Billion
Informasjon om gjæring:
Gjæret på ca 18 grader i konisk ståltank.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. januar 2017
Flasket: 26. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N