Brygger: Brynjar Sandvoll
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9A Engelsk barley wine
OG: 1103
FG: 1023
Mengde vørter: 34,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 10,7%
Beregnet IBU: 85,3
Beregnet farge: 27,9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7500 gr Pale  ale malt
700 gr Muncen
500 gr Crystal 120
300 gr Melanoiden

[B]Humle og krydder[/B]
20 gr Magnum 14.5% FWH
150 gr EKG 5.5% FWH
50 gr EKG 5 min kok

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min 65 grader 
15 min 76 grader
15 min 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: dekandert fra starter 1.5l
Informasjon om gjæring:
Gjæret i kjeller ved ca 17 grader romtemperatur

Ettergjæret på flaske med 105 gr sukker.

[B]Kommentarer[/B]
Lagert i kjeller ved 10-16 grader siden 14.03.2012.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. februar 2012
Flasket: 3. mars 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N