Brygger: Torstein Skarra
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9C Foreign extra stout)
Ekstra ingredienser: Lønnesirup
OG: 1080
FG: 1020
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 8,8%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 77 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7000 Bayer
1000 Crystal 100
1500 Melanoiden
1000 Pale Malt
1500 Rug
700 Chocolate Wheat
500 carafa Special II
400 Røykmalt

[B]Humle og krydder[/B]
30 Chinook   60min
23 Centennial 20 min
23 Chinook  5 min
55 Saaz 5 min
40 Chinook 2 min

30 g Ingefær 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Karbonert med 100% Maple Sirup (lite gjærbart sukker -> høy FG)

[B]Meskeinformasjon[/B]
65' i 30 min
70' i 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Abbey Ale WLP530
Gjærmengde: 4 rør
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18 grader.

[B]Kommentarer[/B]
FG satt høyere enn mål etter gjæring i gjæringskar pga at karbonering med maple sirup gir mye restsødme. FG er ikke målt og bare satt veldig omtrentlig, for å gi et mer korrekt bilde enn mål FG på 1014 ville gitt.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. september 2012
Flasket: 30. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N