Brygger: Torstein Skarra Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9C Foreign extra stout) Ekstra ingredienser: Lønnesirup OG: 1080 FG: 1020 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 8,8% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 77 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7000 Bayer 1000 Crystal 100 1500 Melanoiden 1000 Pale Malt 1500 Rug 700 Chocolate Wheat 500 carafa Special II 400 Røykmalt [B]Humle og krydder[/B] 30 Chinook 60min 23 Centennial 20 min 23 Chinook 5 min 55 Saaz 5 min 40 Chinook 2 min 30 g Ingefær 5 min [B]Andre ingredienser[/B] Karbonert med 100% Maple Sirup (lite gjærbart sukker -> høy FG) [B]Meskeinformasjon[/B] 65' i 30 min 70' i 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Abbey Ale WLP530 Gjærmengde: 4 rør Informasjon om gjæring: Gjæret på 18 grader. [B]Kommentarer[/B] FG satt høyere enn mål etter gjæring i gjæringskar pga at karbonering med maple sirup gir mye restsødme. FG er ikke målt og bare satt veldig omtrentlig, for å gi et mer korrekt bilde enn mål FG på 1014 ville gitt. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. september 2012 Flasket: 30. oktober 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N