Brygger: Tobias Johan Karlsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1E Münchener helles OG: 1,049 FG: 1,011 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 17,0 Beregnet farge: 9,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,1 kg Best pils 0,62 kg Castle Malting munich light 0,11 kg Castle Malting arome 0,05 kg Weyermann cara pils [B]Humle og krydder[/B] 33 g Hallertau Mittelfruh, first wort hop [B]Andre ingredienser[/B] Protafloc White Labs WLN1000 [B]Meskeinformasjon[/B] Mesking på 55 g i 10 min, 63 g i 40 min, 70 g i 20 min, 76 g i 5 min. 25L meskevann, 9,4L skyllevann. Vannjustering: I meskevann 2 g CaSO4, 2 g MgSO4, 1 g NaCl, 5 g CaCl2, 2,91 ml melkesyre. I skyllevann 0.79 ml melkesyre. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 1,5 mill/ml/plato Informasjon om gjæring: 1 pakke i 2,5 liter starter (magnetrører). Pitch gjær på 9 grader. Gjæring på 10 grader i 10 døgn, økes gradvis til 16 over 5 dager. Coldcrash over 2 dager før flasking. [B]Kommentarer[/B] Brygget med Speidel Braumeister 20L. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. januar 2018 Flasket: 10. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N