Brygger: Tobias Johan Karlsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1E Münchener helles
OG: 1,049
FG: 1,011
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 17,0
Beregnet farge: 9,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,1 kg Best pils
0,62 kg Castle Malting munich light
0,11 kg Castle Malting arome
0,05 kg Weyermann cara pils

[B]Humle og krydder[/B]
33 g Hallertau Mittelfruh, first wort hop

[B]Andre ingredienser[/B]
Protafloc
White Labs WLN1000

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesking på 55 g i 10 min, 63 g i 40 min, 70 g i 20 min, 76 g i 5 min.

25L meskevann, 9,4L skyllevann.

Vannjustering:
I meskevann 2 g CaSO4, 2 g MgSO4, 1 g NaCl, 5 g CaCl2, 2,91 ml melkesyre.
I skyllevann 0.79 ml melkesyre.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 1,5 mill/ml/plato
Informasjon om gjæring:
1 pakke i 2,5 liter starter (magnetrører).

Pitch gjær på 9 grader. Gjæring på 10 grader i 10 døgn, økes gradvis til 16 over 5 dager. Coldcrash over 2 dager før flasking.

[B]Kommentarer[/B]
Brygget med Speidel Braumeister 20L.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. januar 2018
Flasket: 10. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N