Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger
OG: 1091
FG: 1024
Mengde vørter: 17,0l
Mengde ferdig øl: 15,5l
Alkoholstyrke: 8,8%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 46 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1200 g pilsmalt
4500 g Munich II malt
300 g Special B

[B]Humle og krydder[/B]
20 g Admiral 14 % alfa pellets, 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts CaCl2 i mesk
Gjærnæring, irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
Triple decoction (ref. Gordon Strong, Brewing Better Beer)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: Ca. 5 dl slurry
Informasjon om gjæring:
10-11 grader i 3 uker
18 grader i 3 dager

[B]Kommentarer[/B]
Juleøl uten tilsetninger: 
- Dobbelbock

med preg av malt og tørket frukt, som passer godt til julekosen

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. mars 2015
Flasket: 9. april 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N