Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger OG: 1091 FG: 1024 Mengde vørter: 17,0l Mengde ferdig øl: 15,5l Alkoholstyrke: 8,8% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 46 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1200 g pilsmalt 4500 g Munich II malt 300 g Special B [B]Humle og krydder[/B] 20 g Admiral 14 % alfa pellets, 60 min [B]Andre ingredienser[/B] 2 ts CaCl2 i mesk Gjærnæring, irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] Triple decoction (ref. Gordon Strong, Brewing Better Beer) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: Ca. 5 dl slurry Informasjon om gjæring: 10-11 grader i 3 uker 18 grader i 3 dager [B]Kommentarer[/B] Juleøl uten tilsetninger: - Dobbelbock med preg av malt og tørket frukt, som passer godt til julekosen [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. mars 2015 Flasket: 9. april 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N