Brygger: Tore Garder Larsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1055 FG: 1015 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 5,3% Beregnet IBU: 21,9 Beregnet farge: 41,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,4 kg Munich Mørk 1,2 kg Vienna 0,9 kg Melanoidin 0,3 kg Hvetemalt 0,25 kg Pale Chocolate [B]Humle og krydder[/B] 60 min. 30 gram Hallertauer Mittelfrüh 25 min. 22 gram Hallertauer Hersbrücker 10 min. 30 gram Saaz [B]Andre ingredienser[/B] Meskevann: Salter pH 5,2 buffer Koking: Irish Moss Gjærnæring Servomyces [B]Meskeinformasjon[/B] 1 trinns mesking ved 65-68C i en time for medium body Utmesking med 77-80C i 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 German lager Gjærmengde: 2 rør Informasjon om gjæring: 2,5 liter gjærstarter med røring ett døgn før pitching. Gjæret 3 uker ved 12C 3 dager ved 17C Deretter nedkjøling over tid til 3C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. september 2013 Flasket: 7. november 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N