Brygger: Tore Garder Larsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1055
FG: 1015
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 21,9
Beregnet farge: 41,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,4 kg Munich Mørk
1,2 kg Vienna
0,9 kg Melanoidin
0,3 kg Hvetemalt
0,25 kg Pale Chocolate

[B]Humle og krydder[/B]
60 min. 30 gram Hallertauer Mittelfrüh
25 min. 22 gram Hallertauer Hersbrücker
10 min. 30 gram Saaz

[B]Andre ingredienser[/B]
Meskevann:
Salter
pH 5,2 buffer

Koking:
Irish Moss
Gjærnæring
Servomyces

[B]Meskeinformasjon[/B]
1 trinns mesking ved 65-68C i en time for medium body
Utmesking med 77-80C i 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830 German lager
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
2,5 liter gjærstarter med røring ett døgn før pitching.
Gjæret 3 uker ved 12C
3 dager ved 17C
Deretter nedkjøling over tid til 3C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. september 2013
Flasket: 7. november 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N