Brygger: Kjetil A. Sørgaarden
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1062
FG: 1010
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,8%
Beregnet IBU: 60,0
Beregnet farge: 75 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) 78.9 %
0.50 kg Oats, Flaked (2.0 EBC) 6.6 %
0.50 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) 6.6 %
0.30 kg Roasted Barley (591.0 EBC) 3.9 %
0.30 kg Chocolate Malt (886.5 EBC) 3.9 %

[B]Humle og krydder[/B]
30.00 g Chinook [13.00 %] 90.0 min
20.00 g Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - 30.0 min
10.00 g Chinook [13.00 %] -  15.0 min
10.00 g Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - 5.0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
0.50 tab Whirlfloc (15.0 min)
1.00 ts. Yeast Nutrient (15.0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
50 grader 15 min
66.7 grader 30 min
75.6 grader 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013 London Ale
Gjærmengde: 1L Starter
Informasjon om gjæring:
20 grader 7 dager
12 grader 7 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. oktober 2012
Flasket: 27. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N