Brygger: Kjetil A. Sørgaarden Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1062 FG: 1010 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 6,8% Beregnet IBU: 60,0 Beregnet farge: 75 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) 78.9 % 0.50 kg Oats, Flaked (2.0 EBC) 6.6 % 0.50 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) 6.6 % 0.30 kg Roasted Barley (591.0 EBC) 3.9 % 0.30 kg Chocolate Malt (886.5 EBC) 3.9 % [B]Humle og krydder[/B] 30.00 g Chinook [13.00 %] 90.0 min 20.00 g Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - 30.0 min 10.00 g Chinook [13.00 %] - 15.0 min 10.00 g Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - 5.0 min [B]Andre ingredienser[/B] 0.50 tab Whirlfloc (15.0 min) 1.00 ts. Yeast Nutrient (15.0 mins) [B]Meskeinformasjon[/B] 50 grader 15 min 66.7 grader 30 min 75.6 grader 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 London Ale Gjærmengde: 1L Starter Informasjon om gjæring: 20 grader 7 dager 12 grader 7 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. oktober 2012 Flasket: 27. oktober 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N