Brygger: Jørn Hammerud Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,080 FG: 1,019 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 8,8% Beregnet IBU: 44,0 Beregnet farge: 39 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4900 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) 2830 g Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) 680 g Peat Smoked Malt (5,5 EBC) 590 g Rye Malt (9,3 EBC) 490 g Caramel/Crystal Malt - 10L (19,7 EBC) 200 g Chocolate Malt (689,5 EBC) 100 g Roasted Barley (591,0 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 22,00 g Columbus (Tomahawk) [16,50 %] 90 min, 36,2 IBUs 22,00 g Cascade [5,50 %] -15 min, 5,6 IBUs 22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 5 min, 2,0 IBUs 15,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - 0 min, 0,0 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 100 gram eikechips, soaket i 2 dl Hennessy cognac tilsettes gjæringskaret etter 5 dager. Cognacen blir med i gjæringskaret [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader i 1 time. Skyllevann 82 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2 rør Informasjon om gjæring: 13 dager på 18 grader [B]Kommentarer[/B] 4 gram sukker pr liter øl [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. juni 2017 Flasket: 17. juni 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N