Brygger: Jørn Hammerud
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,080
FG: 1,019
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 8,8%
Beregnet IBU: 44,0
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4900 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)  
2830 g Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC)
680 g Peat Smoked Malt (5,5 EBC) 
590 g Rye Malt (9,3 EBC) 
490 g Caramel/Crystal Malt - 10L (19,7 EBC) 
200 g Chocolate Malt (689,5 EBC)   
100 g Roasted Barley (591,0 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
22,00 g Columbus (Tomahawk) [16,50 %] 90 min, 36,2 IBUs     
22,00 g Cascade [5,50 %] -15 min, 5,6 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 5 min, 2,0 IBUs
15,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - 0 min, 0,0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
100 gram eikechips, soaket i 2 dl Hennessy cognac tilsettes gjæringskaret etter 5 dager. Cognacen blir med i gjæringskaret

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 1 time.
Skyllevann 82 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
13 dager på 18 grader

[B]Kommentarer[/B]
4 gram sukker pr liter øl

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. juni 2017
Flasket: 17. juni 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N