Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1075
FG: 1003
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11,5 kg pilsnermalt
0,5 kg Carapilsner
1,0 kg lyst kandissukker	
1,7 kg farin

[B]Humle og krydder[/B]
100 g Styrian Golding 5.2%  	60 min 
50 g Saaz 3.5% 		30 min
50 g Saaz 3.5% 		15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
½  ts. Super Moss		10 min
1,5 ts Gjærnæring		10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking, 90 min på 65 grader, burde hevet til 67 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP570 gjær
Gjærmengde: 2 rør WLP570 gjær, 7 l. starter
Informasjon om gjæring:
3 dager på 18 C, 5 dager på 22 C, 4 uker på 25 C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. februar 2012
Flasket: 10. april 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N