Brygger: Stein Ivar Elstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,080
FG: 1,016
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 24,8
Beregnet farge: 30,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6kg Pilsner
0,25kg Cara Munich
0,17kg Belgian Aromatic
0,1kg Chocolate
0,1kg Special B

0,35kg Brun sukker
0,4 Dark Candi Syrup

[B]Humle og krydder[/B]
14g Magnum - 90 min
14g Hallertauer Mittelfruh - 60 min
7g Hallertauer Mittelfruh - 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
5g Irish Moss

4g NaHCO3
5g CaCl2
2,5g Gypsum

[B]Meskeinformasjon[/B]
15 min - 65 grad
30 min - 69 grad
20 min - 72 grad
10 min - 76 grad

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 500
Gjærmengde: 1 pk
Informasjon om gjæring:
2 steg gjærstarter

19 dager 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. oktober 2017
Flasket: 5. november 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N