Brygger: Stein Ivar Elstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,080 FG: 1,016 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 24,8 Beregnet farge: 30,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6kg Pilsner 0,25kg Cara Munich 0,17kg Belgian Aromatic 0,1kg Chocolate 0,1kg Special B 0,35kg Brun sukker 0,4 Dark Candi Syrup [B]Humle og krydder[/B] 14g Magnum - 90 min 14g Hallertauer Mittelfruh - 60 min 7g Hallertauer Mittelfruh - 15 min [B]Andre ingredienser[/B] 5g Irish Moss 4g NaHCO3 5g CaCl2 2,5g Gypsum [B]Meskeinformasjon[/B] 15 min - 65 grad 30 min - 69 grad 20 min - 72 grad 10 min - 76 grad [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 500 Gjærmengde: 1 pk Informasjon om gjæring: 2 steg gjærstarter 19 dager 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. oktober 2017 Flasket: 5. november 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N