Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9D Baltisk porter
OG: 1086
FG: 1020
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 65 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt, 3EBC, 1000g	
Munich Malt, 20 EBC, 5000g	
Crystal Malt, 150 EBC, 230g	
Special B, 230 EBC, 230g	
Carafa Special II, 1150 EBC, 170g	
Chocolate Malt, 800 EBC, 120g	
Dry Light Extract, 8 EBC, 2000g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz	, 3.5%, 82g, 60min	
Saaz	, 3.5%, 18g, 15min

[B]Andre ingredienser[/B]
Justering av 22 liter meskevann:
CaCO3 (kalk): 8,8 g 
NaHCO3 (natron): 4,4 g

1 teskje gjærnæring, 15 min kok
1 tablett Whirlflock, 15 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
66°C i 60 min
78°C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W-34/70
Gjærmengde: 46g (4 pk)
Informasjon om gjæring:
12°C i 6 dager
17°C i 1 dag
18°C i 4 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. juni 2017
Flasket: 10. juli 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N