Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9D Baltisk porter OG: 1086 FG: 1020 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 65 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt, 3EBC, 1000g Munich Malt, 20 EBC, 5000g Crystal Malt, 150 EBC, 230g Special B, 230 EBC, 230g Carafa Special II, 1150 EBC, 170g Chocolate Malt, 800 EBC, 120g Dry Light Extract, 8 EBC, 2000g [B]Humle og krydder[/B] Saaz , 3.5%, 82g, 60min Saaz , 3.5%, 18g, 15min [B]Andre ingredienser[/B] Justering av 22 liter meskevann: CaCO3 (kalk): 8,8 g NaHCO3 (natron): 4,4 g 1 teskje gjærnæring, 15 min kok 1 tablett Whirlflock, 15 min kok [B]Meskeinformasjon[/B] 66°C i 60 min 78°C i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager W-34/70 Gjærmengde: 46g (4 pk) Informasjon om gjæring: 12°C i 6 dager 17°C i 1 dag 18°C i 4 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. juni 2017 Flasket: 10. juli 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N