Brygger: Gustav Foseid
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1070
FG: 1020
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 41 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
German Pilsner Malt	5.178 kg	78,4 %	2.7	In Mash/Steeped
Weyermann Pale Malt	0.420 kg	6,4 %	0.3	In Mash/Steeped
Weyermann CaraAroma	0.254 kg	3,8 %	13.1	In Mash/Steeped
Belgian Special B	0.246 kg	3,7 %	14.4	In Mash/Steeped
Sugar - Dark Candi Syrup	0.510 kg	7,7 %	16.2	Start Of Boil

[B]Humle og krydder[/B]
Nelson Sauvin	12,5 %	20 g	26.0	Loose Pellet Hops	90 Min From End
Nelson Sauvin	12,5 %	5 g	5.6	Loose Pellet Hops	45 Min From End
Nelson Sauvin	12,5 %	10 g	4.4	Loose Pellet Hops	10 Min From End

[B]Andre ingredienser[/B]
Kokt krydderte av: 
8 g appelsinskall (fersk) 
2 g malt korianderfrø 
1,4 g malt kanel 
3,5 g tørket timian 
0,6 malt muskattnøt 
 
Silt og tilsatt sammen med gjær.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: T-58
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
Romtemperatur

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. januar 2012
Flasket: 19. februar 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N