Brygger: Knut Magerholm Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1,050 FG: 1,009 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 58 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 65% Pils malt 10% Munich malt 9% Carafa II malt 8% Crystal malt (40L) 4% Carapils ,alt 4% Melanoidin malt [B]Humle og krydder[/B] Mash: Northern Brewer (2,7 IBUs) 60 min: Hallertauer Mittelfruh (5,1 IBUs), Northern Brewer (8,9 IBUs) 40 min: Hallertauer Mittelfruh (14,6 IBUs) 5 min: Hallertauer Mittelfruh (1,6 IBUs) [B]Andre ingredienser[/B] 15 min: Whirlfloc tablet 10 min: Servomyces D50 Yeast Nutrient [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min mesk på 65 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Fermentis S23 Gjærmengde: 600 Billion cells Informasjon om gjæring: Pitchet på 8 grader. Gjæring i 14 dager på 8 grader, Diacetylrest 3 dager på 19 grader. Modning på fat på 3 grader i 30 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. januar 2016 Flasket: 25. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F