Brygger: Knut Magerholm
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1,050
FG: 1,009
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 58 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
65% Pils malt
10% Munich malt
9% Carafa II malt
8% Crystal malt (40L)
4% Carapils ,alt
4% Melanoidin malt

[B]Humle og krydder[/B]
Mash: Northern Brewer (2,7 IBUs)
60 min: Hallertauer Mittelfruh (5,1 IBUs), Northern Brewer (8,9 IBUs)
40 min: Hallertauer Mittelfruh (14,6 IBUs)
5 min: Hallertauer Mittelfruh (1,6 IBUs)

[B]Andre ingredienser[/B]
15 min: Whirlfloc tablet
10 min: Servomyces D50 Yeast Nutrient

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min mesk på 65 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis S23
Gjærmengde: 600 Billion cells
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 8 grader. Gjæring i 14 dager på 8 grader, Diacetylrest 3 dager på 19 grader. Modning på fat på 3 grader i 30 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. januar 2016
Flasket: 25. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F