Brygger: Erland R. Nordgård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1,051
FG: 1,012
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 17 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt                3700 g
Crystal 70                 380 g
Amber malt               320 g
Pale chocolate          200 g
Brown malt               160 g

[B]Humle og krydder[/B]
Fuggles (4,6%), 60 min:    35 g
Fuggles (4,6%), 10 min:    25 g

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring    2g
Protafloc    1/2 stk

[B]Meskeinformasjon[/B]
68C over 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 11 g
Informasjon om gjæring:
18C, økt til 20C gradvis etter 4-5 dager

[B]Kommentarer[/B]
Tappet på flaske fra karbonert fat, lagret på 10-12 grader

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. september 2016
Flasket: 1. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F