Brygger: Henrik Arild Sandbæk
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 7A Weizen/Weissbier)
Ekstra ingredienser: Røykmalt,Havre(røykt).Kamilleblomst
OG: 1044
FG: 1010
Mengde vørter: 18,5l
Mengde ferdig øl: 17,5l
Alkoholstyrke: 4,5%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 gr hvetemalt mørk weyermann
2000 gr weyermann røyk malt
 600 gr hjemmerøkt  store havregryn. (røykt på maiskolber).

[B]Humle og krydder[/B]
60 gram Saaz blomst 3,5% i 60 min.
40 gram Kamilleblomst (tørket).tilsatt etter endt koking i 4 min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
malten er mesket i 15 lier vann, ved 67 grader i 60 min.
siling 90 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2565 Kolsch
Gjærmengde: 1 pk
Informasjon om gjæring:
gjæring på 13 grader i 13 dager.
ettergjæring på fat i 13 grader i 8 dager.
lagring på fat i 0-4 grader i ca 6 uker.

[B]Kommentarer[/B]
Dette skal være en Grodziskie (polsk røykt hvete øl) med en egen vri.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. oktober 2012
Flasket: 24. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N