Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9A Engelsk barley wine OG: 1,087 FG: 1 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 11,3% Beregnet IBU: 48,0 Beregnet farge: 17 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11000 g Maris Otter (5 EBC) 2000 g Ekstra lys DME 1000 g Caraplus (10EBC) 350 g Peated malt (5 EBC) 190 g Dark Crystal (275 EBC) 1000 g Demerarasukker (tilsatt etter 3 dagers gjæring) [B]Humle og krydder[/B] -60 min: 80 g Northern Brewer (8,5 %) -30 min: 60 g First Gold (7,5 %) -5 min: 40 g First Gold (7,5 %) 37 g Fuggles (4,5 %) [B]Andre ingredienser[/B] -15 min: 1 stk. Whirlfloc 1 tsk. gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Parti-gyle: Mesket inn med 32 liter vann og mesket ved 68 grader i 90 minutter. First runnings tappet av (ingen skylling). [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 WLP023 WLP099 Gjærmengde: 1: 007, 023, 2: 099 Informasjon om gjæring: Gjæring ved 20 grader i 30 dager. Deretter flasket og lagret ved 16 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. oktober 2013 Flasket: 11. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N