Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9A Engelsk barley wine
OG: 1,087
FG: 1
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 11,3%
Beregnet IBU: 48,0
Beregnet farge: 17 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11000 g Maris Otter (5 EBC)
2000 g Ekstra lys DME
1000 g Caraplus (10EBC)
350 g Peated malt (5 EBC)
190 g Dark Crystal (275 EBC)

1000 g Demerarasukker (tilsatt etter 3 dagers gjæring)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
80 g Northern Brewer (8,5 %)

-30 min:
60 g First Gold (7,5 %)

-5 min:
40 g First Gold (7,5 %)
37 g Fuggles (4,5 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
-15 min:
1 stk. Whirlfloc
1 tsk. gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Parti-gyle:
Mesket inn med 32 liter vann og mesket ved 68 grader i 90 minutter.
First runnings tappet av (ingen skylling).

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 WLP023 WLP099
Gjærmengde: 1: 007, 023, 2: 099
Informasjon om gjæring:
Gjæring ved 20 grader i 30 dager.
Deretter flasket og lagret ved 16 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. oktober 2013
Flasket: 11. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N