Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,085
FG: 1,022
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 88,0
Beregnet farge: 69 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,2 kg pale ale malt
0,6 kg havreflak, ristet i ovnen på 175C i 15 min
0,2 kg brunmalt
0,4 kg ristet bygg
0,2 kg mørk karamellmalt
2 kg lys spraymalt
0,25 kg Dark Muscavado

[B]Humle og krydder[/B]
70 g target 11,2 % i 60 min
30 g fuggles 5,1  % i 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 52°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 013
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 18°C i tre dager, økt til 19°C dag fire og 20°C dag fem. Satt i romtemperatur resten av gjæringen.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. september 2014
Flasket: 14. oktober 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N