Brygger: Øyvind Gulbrandsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,085 FG: 1,022 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 88,0 Beregnet farge: 69 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,2 kg pale ale malt 0,6 kg havreflak, ristet i ovnen på 175C i 15 min 0,2 kg brunmalt 0,4 kg ristet bygg 0,2 kg mørk karamellmalt 2 kg lys spraymalt 0,25 kg Dark Muscavado [B]Humle og krydder[/B] 70 g target 11,2 % i 60 min 30 g fuggles 5,1 % i 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk: 52°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 013 Gjærmengde: Slurry Informasjon om gjæring: Gjæret ved 18°C i tre dager, økt til 19°C dag fire og 20°C dag fem. Satt i romtemperatur resten av gjæringen. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 26. september 2014 Flasket: 14. oktober 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N