Brygger: Thomas Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4B Engelsk best bitter
OG: 1050
FG: 1012
Mengde vørter: 49,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 24,5
Beregnet farge: 27 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9350g Maris Otter Malt
700g  Amber Malt
700g Crystal 120
500g Munich II

[B]Humle og krydder[/B]
90g East Kent Golding (4% Alpha) 60 Minutter
40g East Kent Golding (4% Alpha) 20 Minutter
40g East Kent Golding (4% Alpha) 1 Minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
2ts Irish Moss 15 Minutter
1/2ts Yeast Nutrient 15 Minutter

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket 60 min på 67 grader, ingen utmesking
Partiskylling med tre avtappinger

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 300ml slurry fra forrige brygg
Informasjon om gjæring:
14 dager på 20 grader Primærgjæring 
14 dager på 20 grader  Ettergjæring på flaske

[B]Kommentarer[/B]
Primet med 272g sukker

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. oktober 2012
Flasket: 21. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N