Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1063
FG: 1016
Mengde vørter: 26,5l
Mengde ferdig øl: 25,5l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 76 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3900 gram Maris Otter
1720 gram Brown malt
800 gram Rye malt
320 gram Chocolate malt
240 gram Torrified Wheat
200 gram Special B
160 gram Smoked malt

[B]Humle og krydder[/B]
55 gram Northern Brewer 10,4% 60 min
35 gram Northern Brewer 10,4% 10 min
65 gram Northern Brewer 10,4% 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1kpsl servomyces
1ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
1t@ 67grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 350 bill celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret 3 uker ved 20 grader

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til volco2: 2,1

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. januar 2013
Flasket: 5. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N