Brygger: Christer Lyngstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1085 FG: 1019 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,5l Alkoholstyrke: 8,8% Beregnet IBU: 75,9 Beregnet farge: 79,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) 4.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) 500.0 g Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) 350.0 g Brown Malt (128.1 EBC) 290.0 g Roasted Barley (591.0 EBC) 200.0 g Carahell (Weyermann) (25.6 EBC) 200.0 g Special B Malt (354.6 EBC) Grain 7 150.0 g Carafa III (1034.2 EBC) Grain 8 100.0 g Caraamber (Weyermann) (70.9 EBC) Grain 9 100.0 g Chocolate Malt (689.5 EBC) Grain 10 160.0 g Light Dry Extract (15.8 EBC) Grain 11 240.0 g Dememera Sugar (3.9 EBC) Grain 12 [B]Humle og krydder[/B] 80.0 g Cluster [8.0%] - Boil 90 min 6.0 g Columbus (Tomahawk) [14.0%] - Boil 60 min 35.0 g Centennial [10.0%] - Boil 5 min 35.0 g Northern Brewer [8.5%] - Boil 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: Pitchet på 18gr, hevet til 20gr etter stormgjæring [B]Kommentarer[/B] Opprinnelig er dette en kloneoppskrift på North Coast sin Old Rasputin, valgte denne da det så ut til å vøre et godt utgangspunkt for første RIS. Bryggeriet releaser sin etter bare 6 uker. Dette er versjon 2 hvor jeg har gjort endringer i oppskriften etter min smak: noe mere røstet, tilsatt Special B og marginalt mere fokus på aromahumle. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. oktober 2012 Flasket: 13. november 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N