Brygger: Christer Lyngstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1085
FG: 1019
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,5l
Alkoholstyrke: 8,8%
Beregnet IBU: 75,9
Beregnet farge: 79,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) 
4.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) 
500.0 g Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)
350.0 g Brown Malt (128.1 EBC) 
290.0 g Roasted Barley (591.0 EBC)
200.0 g Carahell (Weyermann) (25.6 EBC)
200.0 g Special B Malt (354.6 EBC) Grain 7 
150.0 g Carafa III (1034.2 EBC) Grain 8 
100.0 g Caraamber (Weyermann) (70.9 EBC) Grain 9 
100.0 g Chocolate Malt (689.5 EBC) Grain 10 
160.0 g Light Dry Extract (15.8 EBC) Grain 11 
240.0 g Dememera Sugar (3.9 EBC) Grain 12

[B]Humle og krydder[/B]
80.0 g Cluster [8.0%] - Boil 90 min 
6.0 g Columbus (Tomahawk) [14.0%] - Boil 60 min 
35.0 g Centennial [10.0%] - Boil 5 min 
35.0 g Northern Brewer [8.5%] - Boil 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]


[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale American (DCL/Fermentis #US-05)
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 18gr, hevet til 20gr etter stormgjæring

[B]Kommentarer[/B]
Opprinnelig er dette en kloneoppskrift på North Coast sin Old Rasputin, valgte denne da det så ut til å vøre et godt utgangspunkt for første RIS. Bryggeriet releaser sin etter bare 6 uker.
Dette er versjon 2 hvor jeg har gjort endringer i oppskriften etter min smak: noe mere røstet, tilsatt Special B og marginalt mere fokus på aromahumle.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. oktober 2012
Flasket: 13. november 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N