Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4I Amerikansk amber
OG: 1,056
FG: 1,013
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9 kg Maris Otter pale malt
0,75 kg Pale crystal malt
0,75 kg crystal malt
0,75 kg münchenermalt
0,15 kg Carafa special 3

300 gram sukker til flaskekarbonering

[B]Humle og krydder[/B]
60 minutter:
25 gram Amarillo (9,2%)

15 minutter:
50 gram Amarillo (9,2%)
50 gram Chinook (12,7%)

5 minutter:
50 gram Amarillo (9,2%)
50 gram Chinook (12,7%)

Tørrhumling, 10 dager:
50 gram Amarillo (9,2%)
50 gram Chinook (12,7%)

[B]Andre ingredienser[/B]
22 gram CaSo4 i mesk + 4 gram i skyllevann
11 gram CaCo3 i mesk
0,4 kg rice hulls i mesk
1 whirlfloc tablett, 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok
25 dråper Brewer`s Clarex, i gjæringskaret

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001
Gjærmengde: 2 rør + starter
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring:
18 grader i 14 dager

Flaskekarbonering:
22 grader i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. januar 2015
Flasket: 10. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N