Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4I Amerikansk amber OG: 1,056 FG: 1,013 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 50,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9 kg Maris Otter pale malt 0,75 kg Pale crystal malt 0,75 kg crystal malt 0,75 kg münchenermalt 0,15 kg Carafa special 3 300 gram sukker til flaskekarbonering [B]Humle og krydder[/B] 60 minutter: 25 gram Amarillo (9,2%) 15 minutter: 50 gram Amarillo (9,2%) 50 gram Chinook (12,7%) 5 minutter: 50 gram Amarillo (9,2%) 50 gram Chinook (12,7%) Tørrhumling, 10 dager: 50 gram Amarillo (9,2%) 50 gram Chinook (12,7%) [B]Andre ingredienser[/B] 22 gram CaSo4 i mesk + 4 gram i skyllevann 11 gram CaCo3 i mesk 0,4 kg rice hulls i mesk 1 whirlfloc tablett, 15 minutter kok 1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok 25 dråper Brewer`s Clarex, i gjæringskaret [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader i 75 minutter 78 grader i 5 minutter (mashout) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 001 Gjærmengde: 2 rør + starter Informasjon om gjæring: Primærgjæring: 18 grader i 14 dager Flaskekarbonering: 22 grader i 14 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. januar 2015 Flasket: 10. februar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N