Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1,046
FG: 1,014
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,2%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 57 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,7 kg pale ale malt
0,7 kg havreflak
0,2 kg krystallmalt
0,2 kg sjokolademalt
0,08 kg ristet bygg

[B]Humle og krydder[/B]
20g target 11,4 % i 60 min
25 g fuggles 5,1 % i 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 52°C.  62°C  i 25 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 013
Gjærmengde: 1,2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Startet på 19°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.

[B]Kommentarer[/B]
Havregryn er ristet i ovnen på 175 °C  i 15 min.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. september 2014
Flasket: 25. september 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N