Brygger: Øyvind Gulbrandsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1,046 FG: 1,014 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 4,2% Beregnet IBU: 29,0 Beregnet farge: 57 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,7 kg pale ale malt 0,7 kg havreflak 0,2 kg krystallmalt 0,2 kg sjokolademalt 0,08 kg ristet bygg [B]Humle og krydder[/B] 20g target 11,4 % i 60 min 25 g fuggles 5,1 % i 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk: 52°C. 62°C i 25 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 013 Gjærmengde: 1,2 liter starter Informasjon om gjæring: Startet på 19°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager. [B]Kommentarer[/B] Havregryn er ristet i ovnen på 175 °C i 15 min. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. september 2014 Flasket: 25. september 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N