Brygger: Tore Garder Larsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 96
FG: 24
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 28,0l
Alkoholstyrke: 9,6%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.5 kg	Pilsner Lys "Heidelberg"
300.0 g	Special B Malt

1.0 kg	Candi Sugar, Clear
0.72 kg	Candi Sugar, Dark

[B]Humle og krydder[/B]
56.0 g	Northern Brewer - Boil 60 min
48.0 g	Hallertauer Hersbrucker - Boil 20 min
30.0 g	Saaz - Boil 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]
- Salt- og syretilsetning i meskevann og spargevann
- Gjærnæring
- Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
- 1 steg infusjon ved 69C i 60 min
- Mashout ved 77C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 530 og WL 3787
Gjærmengde: 2 rør + 1 pakke
Informasjon om gjæring:
Gjærstarter

- 13 dager ved 20 - 22C
- Overførte til annen tank
- 20 dager ved 30C
- 2 dager ved 20C til tapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. september 2014
Flasket: 18. oktober 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N