Brygger: Tore Garder Larsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 96 FG: 24 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 28,0l Alkoholstyrke: 9,6% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 47 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10.5 kg Pilsner Lys "Heidelberg" 300.0 g Special B Malt 1.0 kg Candi Sugar, Clear 0.72 kg Candi Sugar, Dark [B]Humle og krydder[/B] 56.0 g Northern Brewer - Boil 60 min 48.0 g Hallertauer Hersbrucker - Boil 20 min 30.0 g Saaz - Boil 20 min [B]Andre ingredienser[/B] - Salt- og syretilsetning i meskevann og spargevann - Gjærnæring - Irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] - 1 steg infusjon ved 69C i 60 min - Mashout ved 77C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 530 og WL 3787 Gjærmengde: 2 rør + 1 pakke Informasjon om gjæring: Gjærstarter - 13 dager ved 20 - 22C - Overførte til annen tank - 20 dager ved 30C - 2 dager ved 20C til tapping [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. september 2014 Flasket: 18. oktober 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N