Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1065
FG: 1011
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12 kg pilsnermalt
6 kg munchenermalt
1,5 kg aroma
+,9 kg cara 160
0,6 kg svartmalt

[B]Humle og krydder[/B]
55 gr. Hallertau 15,4% 90 min.
100 gr. Saaz 3,4% 10 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid
1 tab. Whirlfloc
25 dråper Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking til 68 grader.
55-60 liter vann til innmesking.
Forsukringstid 60 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lagergjær
Gjærmengde: Ca 1,5 liter
Informasjon om gjæring:
9 grader i 17 dager, ca 20 grader i 2 dager.
Ettergjæring på flaske i 8 dager.
320 gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann

[B]Kommentarer[/B]
Brukt lagergjær fra Arendals Bryggeri

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. mars 2017
Flasket: 3. april 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N