Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1065 FG: 1011 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 12 kg pilsnermalt 6 kg munchenermalt 1,5 kg aroma +,9 kg cara 160 0,6 kg svartmalt [B]Humle og krydder[/B] 55 gr. Hallertau 15,4% 90 min. 100 gr. Saaz 3,4% 10 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid 1 tab. Whirlfloc 25 dråper Clarex [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking til 68 grader. 55-60 liter vann til innmesking. Forsukringstid 60 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lagergjær Gjærmengde: Ca 1,5 liter Informasjon om gjæring: 9 grader i 17 dager, ca 20 grader i 2 dager. Ettergjæring på flaske i 8 dager. 320 gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann [B]Kommentarer[/B] Brukt lagergjær fra Arendals Bryggeri [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. mars 2017 Flasket: 3. april 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N