Brygger: Sigurd Hannaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5C Engelsk dark mild OG: 1,036 FG: 1,010 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 3,4% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 55 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,0 kg Thomas Fawcett Maris Otter 0,5 kg Thomas Fawcett Crystal 60L 0,25 kg Warminster Brown Malt 0,25 kg Warminster Pale Chocolate Malt 0,15 kg Thomas Fawcett Chocolate Malt [B]Humle og krydder[/B] 45 min: 30 g East Kent Goldings (5,7 %) 15 min: 10 g East Kent Goldings (5,7 %) [B]Andre ingredienser[/B] 1,3 g gips i mesk 2,4 g gips i skyllevann 2,0 g kalsiumklorid i mesk 3,6 g kalsiumklorid i skyllevann 2,0 g natron i mesk 1,3 g kalk i mesk 2,2 ml melkesyre (80 %) i skyllevann [B]Meskeinformasjon[/B] 13 liter meskevann og 24 liter skyllevann som tilsettes direkte i mesken (før avsiling) etter forsukringen. Palmers "no-sparge"-metode. Innmesk: 13 liter vann 66,0 C i 20 min. Varmes opp over 15 min til 72 C i 20 min. Tilsetter 16,5 liter skyllevann (fullt meskekar) og varmer opp til 77 C for utmesk over 10 min. Holder på 77 C i 5 min før avsiling. Siler av og skyller kontinuerlig med resten av skyllevannet. Totalt tok det ca 20 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Danstar London ESB Gjærmengde: 1 pk. rehydrert Informasjon om gjæring: 1 L ren O2. Pitch på 18 C. Rampes opp til 19 C over 2 døgn. Holdes på 19 C i 8 døgn. Rampes så ned til cold crash over 2 døgn. Tappet på fat etter 3 døgn cold crash. [B]Kommentarer[/B] Tappet på fat og tvangskarbonert. Fylt på flasker med Beergun. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. februar 2017 Flasket: 10. mars 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F