Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5C Engelsk dark mild
OG: 1,036
FG: 1,010
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 3,4%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 55 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,0 kg Thomas Fawcett Maris Otter
0,5 kg Thomas Fawcett Crystal 60L
0,25 kg Warminster Brown Malt
0,25 kg Warminster Pale Chocolate Malt
0,15 kg Thomas Fawcett Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
45 min: 30 g East Kent Goldings (5,7 %)
15 min: 10 g East Kent Goldings (5,7 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
1,3 g gips i mesk
2,4 g gips i skyllevann
2,0 g kalsiumklorid i mesk
3,6 g kalsiumklorid i skyllevann
2,0 g natron i mesk
1,3 g kalk i mesk
2,2 ml melkesyre (80 %) i skyllevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
13 liter meskevann og 24 liter skyllevann som tilsettes direkte i mesken (før avsiling) etter forsukringen. Palmers "no-sparge"-metode.

Innmesk: 13 liter vann
66,0 C i 20 min.
Varmes opp over 15 min til
72 C i 20 min.
Tilsetter 16,5 liter skyllevann (fullt meskekar) og varmer opp til 77 C for utmesk over 10 min. Holder på 77 C i 5 min før avsiling. Siler av og skyller kontinuerlig med resten av skyllevannet. Totalt tok det ca 20 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar London ESB
Gjærmengde: 1 pk. rehydrert
Informasjon om gjæring:
1 L ren O2. Pitch på 18 C.
Rampes opp til 19 C over 2 døgn. Holdes på 19 C i 8 døgn. Rampes så ned til cold crash over 2 døgn. Tappet på fat etter 3 døgn cold crash.

[B]Kommentarer[/B]
Tappet på fat og tvangskarbonert. Fylt på flasker med Beergun.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2017
Flasket: 10. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F