Brygger: Ole Petter Talgø
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1066
FG: 1012
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5000 gram Maris Otter Pale Malt
300 gram Crystalmalt (20L)
300 gram Crystalmalt (40L)

[B]Humle og krydder[/B]
20 gram Centennial 10% 30 min
15 gram Columbus 14% 30 min
15 gram Simcoe 13% 30 min
15 gram Amarillo 9% 15 min
15 gram Columbus 14% 15 min
15 gram Simcoe 13% 15 min
30 gram Simcoe 14% 0 min
15 gram Amarillo 9% 0 min
15 gram Columbus 14% 0 min
30 gram Amarillo 9% tørrhumlet 10 dager
15 gram Columbus 14% tørrhumlet 10 dager
15 gram Simcoe 13% tørrhumlet 10 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
10 gram gypsum
1 ts Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket etter BIAB-metoden.
65 grader i 90 minutter, deretter varmet opp til 75 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 1 pakke i 1 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjøring i 14 dager på ~19 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. oktober 2012
Flasket: 28. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N