Brygger: Eirik Nygård Molund Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy OG: 1080 FG: 1020 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 8,0% Beregnet IBU: 52,0 Beregnet farge: 75 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] i kilo Maris Otter pale malt 7 Roasted barley maks 2% 0,160 flaket bygg maks 8% 0,4 Munich malt lys 15ebc 5% 0,160 amber 125ebc 0,160 Brown malt 180ebc, 0,160 Muscovado 0,21 [B]Humle og krydder[/B] Challenger 50g 8,3 % 60 minutt EKG 50g 5,7 % 30 minutt [B]Andre ingredienser[/B] whirlfloc, supermoss, gjærnæring Mesk/skyllev; 1G Gypsum og 1G CACL/10L Mesk; Desacid 2G pr 10 liter [B]Meskeinformasjon[/B] 67C 60 mins, 77C 5mins [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp007 Gjærmengde: 4 rør Informasjon om gjæring: pitch 15 C 16 c hele gjæringen [B]Kommentarer[/B] muscovado er pakket hardt og senket ned i kok i håp å få til karamellisering [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. juni 2015 Flasket: 20. juni 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N