Brygger: Eirik Nygård Molund
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy
OG: 1080
FG: 1020
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 52,0
Beregnet farge: 75 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
i kilo

Maris Otter pale malt	7
Roasted barley maks 2%	0,160
flaket bygg maks 8%	0,4
Munich malt lys 15ebc 5%	0,160
amber 125ebc	0,160
Brown malt 180ebc,	0,160
Muscovado	0,21

[B]Humle og krydder[/B]
Challenger	50g	8,3 %	60 minutt
EKG	50g	5,7 %	30 minutt

[B]Andre ingredienser[/B]
whirlfloc, supermoss, gjærnæring	
Mesk/skyllev; 1G Gypsum og 1G CACL/10L	
Mesk; Desacid 2G pr 10 liter

[B]Meskeinformasjon[/B]
67C 60 mins, 77C 5mins

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp007
Gjærmengde: 4 rør
Informasjon om gjæring:
pitch 15 C

16 c hele gjæringen

[B]Kommentarer[/B]
muscovado er pakket hardt og senket ned i kok i håp å få til karamellisering

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. juni 2015
Flasket: 20. juni 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N