Brygger: Knut Halvorsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1072
FG: 1018
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 7,4%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt:
0,5 kg Munich 25 EBC
0,3 kg Amber 125 EBC
0,3 kg Crystal 70 EBC
0,3 kg Crystal 120 EBC
0,3 kg Crystal 240 EBC
0,1 kg Caravansenteret II 900 EBC
5,15 kg Maris Otter 5 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
Humle:
Northern Brewer 10,5 % alfa:
18 gram 60 min kok
25 gram 15 min kok
25 gram 2 min kok

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 ts gjærnæring
1 tbl whirlflock
Vannjustering av mesk- og skyllevann i hht Smith-Garsens artikkel på Norbryggs forum (old ale)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enstegs infusjonsmesk på 65". Tilsatte kokende vann etter 60 min og fikk 75", startet skylling etter 90 min. Skylte i 45 min. 25 liter vann til temperaturheving/skylling.

pH i mesk; 5,4
pH runoff; 5,4

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis w 34/70
Gjærmengde: Gjærkake
Informasjon om gjæring:
Gjærkaken etter 4 pk 34/70 til tysk pils. Oksygenert i 2 min. Pitch på 12", SG 1035 etter to dager, hevet temp til 15", SG 1020 etter 5 dager, FG 1018 etter 8 dager. Flasket etter 19 dager med 4 g sukker/liter. Karbonert i tre uker i romtemp før kjøling på 5".

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. juli 2017
Flasket: 6. august 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N