Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1071
FG: 1018
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,9%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	8000	g	
Munich Malt	15	EBC	6500	g	
Cara Crystal	120	EBC	2300	g	
Chocolate Malt	600	EBC	230	g	
Smoked Malt	6	EBC	100	g	
Demerera Sugar	80	EBC	500	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	342	g	
17972	g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz	2.9	%	120	g	60	min	
Hersbrucker	2.5	%	120	g	60	min	
Saaz	2.9	%	80	g	10	min	
Hersbrucker	2.1	%	80	g	10	min	
Goldings	4.7	%	80	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Appelsinskall (64 gr.), nellik (0 spiker), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang).

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 degrees for 90 minutes. Utmesk og skylling på 78. Kok 90 min.
Vannjustering (som for Bock):
Antall liter meskevann: ca 55
Antall liter skyllevann: ca 25
CaSO4 (skyllevann):2,5 gram
CaSOy4 (mesk):5,5 gram
CaCl2 (skyllevann):3,75 gram
CaCl2 (mesk):8,25 gram
CaCO3 (kun mesk):5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk):11 gram

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 2 pk. 4+12 l. starte
Informasjon om gjæring:
2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

Fermentation	WLP833 German Bock Lager Yeast	8	°C	21	days	
Fermentation	No yeast added	22	°C	14	days	
Lagering	No yeast added	0	°C	120	days

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. januar 2017
Flasket: 25. oktober 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N