Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1071 FG: 1018 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,9% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 39 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 8000 g Munich Malt 15 EBC 6500 g Cara Crystal 120 EBC 2300 g Chocolate Malt 600 EBC 230 g Smoked Malt 6 EBC 100 g Demerera Sugar 80 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g 17972 g [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.9 % 120 g 60 min Hersbrucker 2.5 % 120 g 60 min Saaz 2.9 % 80 g 10 min Hersbrucker 2.1 % 80 g 10 min Goldings 4.7 % 80 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Appelsinskall (64 gr.), nellik (0 spiker), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). [B]Meskeinformasjon[/B] 68 degrees for 90 minutes. Utmesk og skylling på 78. Kok 90 min. Vannjustering (som for Bock): Antall liter meskevann: ca 55 Antall liter skyllevann: ca 25 CaSO4 (skyllevann):2,5 gram CaSOy4 (mesk):5,5 gram CaCl2 (skyllevann):3,75 gram CaCl2 (mesk):8,25 gram CaCO3 (kun mesk):5,5 gram NaHCO3 (kun mesk):11 gram [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 2 pk. 4+12 l. starte Informasjon om gjæring: 2. ts Irish Moss, kok siste 10 min 1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min Fermentation WLP833 German Bock Lager Yeast 8 °C 21 days Fermentation No yeast added 22 °C 14 days Lagering No yeast added 0 °C 120 days [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. januar 2017 Flasket: 25. oktober 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N